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ORGANIC Coconut flower sugar

Coconut flower sugar
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • made from the nectar of the coconut blossom bud
  • strong caramel flavor
  • for sweetening coffee, tea, desserts and baked goods
  • suitable for diabetics
  • vegan, lactose- and gluten-free
4,85 of 5 stars
from 722 ratings
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Coconut flower sugar 350 g
350 g 7,50 €
7,50 €*
58531
350 g
21,43 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Coconut blossom sugar on a spoon

Our organic coconut blossom sugar is made from the nectar of the coconut blossom bud. When the flower bud of the coconut palm is cut, a sugary nectar is released. This nectar is gently boiled down to a syrup and crystallizes when cooled to a brown sugar with a strong caramel taste - however, the sugar does not taste of coconut. It goes without saying that Ölmühle Solling's coconut blossom sugar comes from sustainable and organic cultivation.

Suitable for diabetics

Coconut blossom sugar is broken down more slowly in the body than other high-glycaemic sweeteners (e.g. cane sugar) and promotes a slower release of energy, which on the one hand provides satiety for longer and on the other hand does not cause sugar highs and lows. This is why coconut blossom sugar is also ideal for diabetics. Of course, just like conventional sugar, coconut blossom sugar should always be used in moderation.

Versatile alternative to industrial sugar

Coconut blossom sugar can be used for numerous purposes: It sweetens breakfast cereals as well as coffee or tea, and is suitable for preparing desserts and dessert sauces. Coconut blossom sugar can be used to refine quark dishes and homemade yoghurts, it can be used for baking and replaces white industrial sugar in cooking. Not only does it sweeten food and drinks, it also gives them a slightly caramelized note. This is why it also goes perfectly with smoothies, homemade iced tea or homemade lemonade. A little coconut blossom sugar sprinkled over the fruit salad emphasizes the taste of the fruit used. It can also be used to spice up salad dressings.

Sustainable for the body and the environment

Another great advantage of coconut blossom sugar: compared to industrial sugar, it is rich in minerals and vitamins - especially B-group vitamins, which are necessary for the production of coenzymes in the human body. And that's not all: the production of coconut blossom sugar is particularly sustainable, as a coconut palm tree "produces" nectar and thus coconut blossom sugar for its entire life. Coconut blossom sugar can only be extracted by hand, which makes it particularly valuable. At Ölmühle Solling, we naturally make sure that fair working conditions prevail on the plantations from which we source coconut blossom sugar and that the plantations are managed organically.

Recipe

Cookies with cherry kernel oil

Cookies with cherry kernel oil

The shortcrust pastry serves as the basis for tasty cookies with a jam filling. zum Rezept
Yellow curry with chicken

Yellow curry with chicken

Delicious yellow curry with chicken, potatoes and bell pepper. Refined with ginger lemongrass spice oil and coconut flower sugar. Topped off with fresh Thai basil. zum Rezept
Massaman curry with beef

Massaman curry with beef

Tasty Massaman curry with beef, potatoes and bell pepper. Refined with our ginger lemongrass spice oil and coconut flower sugar. Served with fresh coriander and peanuts. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

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from Jürgen Götz at 14.12.2022
Der beste Kokoszucker für meinen Cafe , Pudding. Meine Mutter hat letztens mit diesen Kokoszucker Plätzchen , Stollen und einen Gewürzkuchen gebacken...Grandios der Geschmack in den Backwaren... Seit ich diesen Kokoszucker anstatt des braunen Zuckers benutze sind auch meine Spasmen (Krämpfe) besser geworden..... mehr >>
. Beobachtungszeit 9-11 Monate anscheinend reagieren Körper auf gewisse Bestandteile der Hersteller im negativen wie positiven Sinne... Ich verwende nur Produkte aus der Ölmühle weil hier das Gefühl habe das hier mit wenig Zusatzstoffen gearbeitet wird...was mir guttut.
from Ingeborg Loepelmann at 25.08.2023
Der Kokosblütenzucker ist bei mir in Küche nicht wegzudenken... Tolles Aroma nicht nur für Tee oder Kaffe, sondern auch für Marmelade und Kuchen immer ein guter Zuckerersatz. Zum Beispiel bei einer Zuckermenge von 250 g nehme ich 150 g Zucker und 100 g Kokosblütenzucker. Ich würde diesen Zucker empfehlen. ;))
from Martina Froemmel-Dzierzan at 05.05.2020
Nicht schlecht, aber für meinen Geschmack zu sehr nach Karamell schmeckend. Es könnte mehr Kokosgeschmack haben. Der starke Karamellgeschmack war jedoch schon in der Beschreibung angegeben. Dadurch wurde eine Süßspeise von mir eher ein Karamellgeschmack und hat alles andere übertüncht.
from Monika Bode at 08.09.2020
Hatte bei einer meiner ersten Bestellungen ein kleines Glas bestellt, das schnell verbraucht war. Deshalb bei einer der nächsten Bestellungen ein großes Glas gekauft. Der Kokosblütenzucker hat mich überzeugt. Kenne auch andere, die habe ich kein zweites Mal gekauft.
from Barbara Meyer at 03.04.2022
Ich nehme aus gesundheitlichen Gründen nur noch diesen Zucker, da er im Gegensatz zu anderem Zucker keine Schwankungen des Blutzuckerspiegels verursacht. Der Geschmack ist hervorragend und er eignet sich prima zum Backen oder zum Süßen von Getränken und Nachspeisen.
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Specification and ingredients

Coconut flower sugar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1625 kJ / 383 kcal
Fat
0,8 g
    saturates
0,6 g
Carbohydrate
93 g
    of which Sugars
83 g
Protein
1,2 g
Salt
0,37 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconutflower sugar, certified organic

Lagerung

Store in a cool and dark place.

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