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ORGANIC Sesame seed flour

partly de-oiled

Sesame seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • gently ground from unroasted sesame seeds
  • partially de-oiled, still contains approx. 10 - 12 g sesame oil per 100 g
  • a valuable source of protein and fiber
  • in light-protected and resealable packaging
  • for baking and as an addition to mueslis and desserts
4,82 of 5 stars
from 227 ratings
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5,90 €*
44353
500 g
11,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping

Sesame flour is obtained from freshly harvested, unhulled sesame seeds by cold pressing. The residual oil content averages 10 - 12 %, and it also contains a high proportion of vegetable protein and almost twice as much fiber as whole wheat flour. Sesame flour gives dishes a pleasantly nutty taste and is a valuable source of protein and minerals. When baking, 10 - 20 % of conventional flour can be replaced by sesame flour.

Sesame flour should always be kept well sealed and stored in a cool place. In humid conditions, the flour clumps together and can go moldy. Storage at temperatures above 20 °C can lead to the formation of toxic aflatoxins. Intended for immediate consumption.

Aromatic low-carb alternative

Compared to wheat flour, which has a carbohydrate content of 60-70 %, sesame flour has a lower carbohydrate content: it only contains approx. 30 % carbohydrates, making it ideal for low-carb cooking.

Climate-neutral and environmentally friendly packaging

We pack our sesame flour in CO2-neutral, sustainable bags. These are made from around 80% renewable raw materials and are aluminum-free. A large proportion of the polymers that are otherwise frequently used are replaced by renewable raw materials, such as paper from sustainable forestry (FSC certified). The light-protected, environmentally friendly packaging can be resealed after first opening and protects the flour from oxygen and light. The bags are produced under socially responsible conditions in Europe.

Usage

Sesame flour is suitable for making bread, fine baked goods, as an addition to muesli and desserts, for refining sauces, etc. With its sweet taste, sesame seed flour is ideal for baking and cooking.

Recipe

Ratings

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from Burkhard Mueller at 04.05.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Burkhard Mueller at 01.07.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Burkhard Mueller at 02.08.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Jessica Baspinar at 13.03.2024
Tolles Produkt. Ich nutze es nutze es zum Backen. Da ich mich weitestgehend glutenfrei ernähre, ist es sehr willkommen. Sesammehl gibt Kuchen & Co eine besondere Geschmacksnote. Da ich auch Tahin/Sesammus gerne z.B. als "Süßigkeit" benutze, ist mir das Mehl in der Verwendung auch sehr willkommen. Wichtig ist mir auch, dass es... mehr >>
bio ist.
from Helene Meyer at 22.02.2021
Der Geschmack des Sesammehles erinnert mich an mein Sesammus, das mir besonders gut schmeckt. Das Mehl bekommt einen Punkt mehr, weil es weniger Fett enthällt. Ich werde es wieder kaufen. Das Mehl bekommt von mir fünf Punkte.
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Specification and ingredients

Sesame seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1627 kJ / 388 kcal
Fat
11,9 g
    saturates
1,7 g
    monounsaturates
4,7 g
    polyunsaturates
5,5 g
Carbohydrate
29,4 g
    of which Sugars
0,5 g
Roughage
21,3 g
Protein
30,4 g
Salt
0,02 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Sesame seed flour, certified organic. May contain traces of hazelnuts and walnuts.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

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