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ORGANIC Grape seed flour

partly deoiled

Grape seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
  • Mill-fresh quality from cold-pressed organic grape seeds
  • in light-protected and resealable packaging
  • Dietary fiber with good and rapid swelling capacity
  • for baking breads and baked goods
  • ideal for low carb diets and other low carbohydrate diets
4,83 of 5 stars
from 236 ratings
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6,90 €*
48853
500 g
13,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping

For this fine grape seed flour, grape seeds from controlled organic cultivation are gently de-oiled and ground. It still contains around 5 g of valuable grape seed oil per 100 g as well as vegetable protein and around 59 g of fiber per 100 g. It is free from additives and preservatives and is 100% vegan and lactose-free.

A special feature of grape seed flour is that it does not lose its valuable ingredients even when exposed to heat. It is therefore ideal for baking and can replace other types of flour proportionally (approx. 10-15%). It gives breads, rolls, cakes and other baked goods a hearty and unmistakable taste. For this reason, grapeseed flour is also ideal for breading meat and fish.

Grape seed flour: made from the valuable press cake of grape seed oil

Our organic grape seed flour is an important by-product of the cold pressing of grape seed oil from high-quality organic grape seeds. Around 8-12 kilograms of grape seeds are needed to produce one liter of the light green oil. In the Middle Ages, grape seed oil was one of the most important edible oils and today it is once again indispensable in every gourmet kitchen. The fruity and slightly sour taste of grape seeds can be found in oil and flour. Grape seed oil and grape seed flour are culinary highlights for fine dishes and meals.

Usage

Ideal for mueslis and desserts, for baking and breading meat and fish. For making bread, fine baked goods, as an addition to muesli and quark dishes. Grape seed flour is also suitable for breading meat and fish. When baking, 10-15% of the flour can be replaced by grapeseed flour. As it has a very good swelling capacity, simply adjust the amount of liquid in the recipe accordingly.

Recipe

Ratings

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from Carola Wedell at 07.04.2023
Nach Umstellung meiner Ernährung auf morgendliches warmes Gemüse ohne Getreide habe ich jetzt was zum Hinzufügen, dass dann immer etwas abwechselt. Hanfmehl benutze ich dafür schon etwas länger. Traubenkernmehl nutze ich jetzt das erste Mal und finde es sehr interessant. Von meinen eigenen Weintrauben hatte ich die Kerne... mehr >>
immer gegessen, obwohl ich sie früher, von gekauften immer ausgespuckt hatte. Ja, wie sich Gewohnheiten ändern können. Neue Erfahrungen und Erkenntnisse.
from Elisabeth Brandi at 05.05.2023
Herzensdank für die schnelle Lieferung, das tolle Produkt, wirklich genial in Brotteig. Darüberhinaus hat mich besonders diese liebevolle Karte im Päckchen gefreut und berührt. Es ist so schön, wenn es Menschen in Firmen und betrieben gibt, die persönliche und liebevolle Kontakte herstellen. Unsere Welt braucht das so... mehr >>
sehr. Sonnige Grüße Elisabeth Brandi
from Regine Böhling at 06.01.2023
Da ich mich glutenfrei ernähren muss, experimentiere ich gern mit verschiedenen Mehlen! Das Traubenkernmehl ist wirklich genial, da es erstens einen guten Geschmack und zweitens eine schöne Farbe liefert! Die gesunden Inhaltsstoffe runden das Ganze dann noch positiv ab.
from Martina Jäger at 30.11.2023
Ich habe das erste mal ein Birnenbrot mit ein Teil Traubenkernöl gebacken. Es war sehr aromatisch. Ansonsten muss ich erst meine Erfahrungen mit diesem Mehl und Öl machen. Es gibt ja viele wertvolle Anregungen auf Ihrer Internetseite.
from Gabi Schwarzfischer at 24.01.2021
Ich habe schon einmal über eine österreichische Firma dieses Mehl von Ölmühle bestellt. So weiß ich, es ist etwas besonderes. Darum war ich begeistert erneut direkt bei Ölmühle einzukaufen. Die Firma steht für Qualität!
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Specification and ingredients

Grape seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1130 kJ / 270 kcal
Fat
4,6 g
    saturates
0,7 g
    monounsaturates
0,8 g
    polyunsaturates
3,1 g
Carbohydrate
20 g
    of which Sugars
3 g
Roughage
59 g
Protein
11 g
Salt
< 0,01 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Grape seed flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts and sesame.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
0,7 g
monounsaturated fatty acids
0,8 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
3,1 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0 g
Fettsäurendiagramm

Botanical name: Vitis vinifera

Origin
Grape seeds from southern European wine-growing regions and South Africa contain more oil and are usually dried very gently in the sun. The seeds for our grape seed flour come from South Africa and Germany.

Certification
The grape seeds come from controlled organic cultivation from Naturland producers certified according to BIO VO 834/2007 and VO 889/2008.

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